După o zi friguroasă de toamnă târzie, nimic nu e mai plăcut decât să te întorci acasă. De fapt, dacă ne gândim bine, ar fi ceva. O masă caldă şi gustoasă. Odată cu senzația de frig, organismul începe să consume și mai multă energie, pentru a crește temperatura corpului. De aceea, felurile de mâncare sățioase, bogate în vitamine și proteine, cum ar fi ciorba, te pot face să te simţi execelent.

Parcă altfel se văd copacii zbârliți de vânt pe geam, atunci când ai mâinile pe un bol aburind de ciorbă. Dar ciorba nu este totul, nu-i aşa? Mâncarea are un gust mult mai bun atunci când este savurată alături de cei dragi. Cel puţin, nouă aşa ni se pare.

Tocmai de aceea, ne-am gândit să share-uim cu tine o reţetă ca la mama acasă. O poţi găti singură fără altă companie, dacă vrei, dar e neapărat s-o mănânci împreună cu iubitul sau iubita, soţul ori soţia, colegii de apartament, prietenii tăi buni sau orice altă persoană alături de care te simţi bine. Momentele nasc amintiri frumoase.

Ciorbă Radăuțeană

Ciorba rădăuțeană este asemănătoare celei de burtă, dar mai dulceagă la gust și mai slabă în calorii. După cum sugerează și denumirea, ciorba rădăuțeană vine din Rădăuți. La restaurantul unde a fost descoperită această ciorbă acum aproape 30 de ani, bucătarul o prepară şi acum după aceeași rețetă. Dacă ai ocazia să ajungi acolo, ar trebui să nu-l ratezi. Până atunci însă, poţi încerca să prepari tu una la fel de bună.

Ingrediente:

  • 1-2 bucăți piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1-2 cepe
  • 1 radacină de pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare
  • Vegeta Borş cu Smântână pentru acrit

Mod de preparare:

Pieptul de pui întreg se pune la fiert în apa. Se ia spuma și se adaugă legumele curățate și tăiate în bucățele mari. Se lasă la fiert până se înmoaie, după care se scot din zeama în care au fiert. Apoi, pieptul de pui se taie în fâșii subțiri și se pune în zeama rămasă, iar legumele se pasează sau se trec prin sită, după care se adaugă și ele în oală.

Se mai lasă 5 minute până dau în clocot. Ouăle se bat bine cu smântână şi se adaugă un polonic cu supă. Se pun apoi în oală și se amestecă bine. Usturoiul se pisează și se adaugă în oală, după care se pune sare după gust. Nu uita de plicul de vegeta Borş cu Smântână, pe care îl adaugi cu câteva minute înainte de a lua oala de pe foc. La final, pune deasupra pătrunjelul tocat fin.

Poftă bună! 🙂

ciorba-radauteana-blog-vegeta

Tu ce zici de asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *