Ce ar trebui să conțină o alimentație sănătoasă? Mai multă carne sau mai degrabă legume și fructe? Aceasta este întrebarea care face tema unei dispute fără sfârșit între carnivorii declarați și vegetarienii convinși.  

Carnea este o sursă importantă de proteine complete, care susțin menținerea, creșterea și generarea de țesuturi noi, ajută la repararea celulară și la reglarea funcțiilor vitale ale organismului. Pe lângă proteine, mai conține lipide și minerale importante precum fier, fosfor, zinc și vitamine din complexul B. Fierul din produsele animale este mult mai bine absorbit decât cel din vegetale, fiind esențial pentru transportul oxigenului în corp. Fosforul și zincul susțin dezvoltarea osoasă, reglarea metabolismului și a funcției enzimatice. Vitaminele din grupul B sunt importante în producția de celule roșii și în digestie.

Peștele este o alegere inteligentă când vine vorba de carne. Acesta este o sursă importantă de proteine și acizi grași Omega-3, având un aport caloric mic. Peștele la grătar este foarte sănătos, rapid și ușor de gătit. Nu trebuie să-l lași decât 10-15 minute pe grătar și să îl ungi cu puțin ulei sau unt ca să nu se lipească. Pentru o aromă mai intensă, adaugă o linguriță de Vegeta Naturella, care transformă și cea mai simplă mâncare într-o capodoperă culinară! Fără monoglutamat de sodiu, potențiatori de gust sau alți aditivi artificiali, Vegeta Naturella oferă un gust deplin, datorită combinației excepționale dintre legumele uscate și condimentele cele mai rafinate. Carnea de vită are de asemenea un aport caloric scăzut și furnizează proteine de calitate, care ajută la menținerea masei musculare. Conține acid linoleic conjugat, care luptă împotriva obezității, împiedicând depunerea grăsimilor pe coapse și abdomen. Și carnea de pui este bogată în vitamina B6, B3, seleniu și fosfor. Seleniul este important pentru producerea antioxidanților, care încetinesc îmbătrânirea celulară și reduc riscul de cancer sau boli cardiovasculare.

Pe de altă parte, legumele, salatele și fructele asigură organismului vitamine, minerale, glucide și antioxidanți, scăzând riscul afecțiunilor asociate obezității. Acestea echilibrează nivelul zahărului din sânge, au însușiri diuretice, cresc energia și întăresc sistemul imunitar. Vegetalele sunt singura sursă de vitamina C esențială pentru imunitate; tot ele asigură între 60-80% din necesarul de vitamina A și aproximativ 30% din necesarul de vitamina B. Legumele oleaginoase au o valoare nutritivă aproape egală cu cea a produselor de origine animală, pe când cele frunzoase sunt cea mai importantă sursă de vitamina K, unul dintre factorii esențiali de coagulare a sângelui, care scade riscul atacului de cord, împiedică formarea pietrelor la rinichi, a osteoporozei sau artritei. Proaspete sau pregătite la cuptor cu Vegeta Naturella pentru plus de savoare, important e ca legumele pe care le consumi să îți dea o stare de bine, să fie hrănitoare și gustoase, astfel încât să simți plăcerea gustului natural.

Cu siguranță decizia de a opta într-o direcție sau alta este una dificilă, cu atât mai mult cu cât avem nevoie de vitaminele din proteinele animale sau de mineralele și antioxidanții din legume și fructe. Recomandarea noastră este să alegi întotdeauna calea de mijloc, să nu mergi la extreme. Secretul este moderația și echilibrul în dietă, mai mult decât a opta pentru un tip de regim alimentar. Indiferent dacă ești un carnivor împătimit sau un vegetarian convins, Vegeta Naturella îți va stârni apetitul și îți va încânta simțurile cu o explozie de arome naturale, apetisante și savuroase! Nu fă rabat de la gust și bucură-te de alimentele pe care corpul tău le asimilează cel mai bine și care îți dau energia de care ai nevoie să treci cu bine peste o zi de muncă.

Tu ce zici de asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *