Daca iubesti gustul fraged si aromat al unei fripturi suculente, trebuie sa stii ca marinarea este un pas esential pentru o masa perfecta. Datorita acestui procedeu preparatele castiga un plus de gust, aroma si culoare, devin mai suculente si se gatesc mai rapid.

Indiferent ca frigi ceafa de porc pe gratar sau faci costite, copanele de pui sau kebap, este suficient sa le marinezi in prealabil, timp de 30 de minute in Vegeta Condiment lichid Universal pentru Marinare. Ideala pentru toate tipurile de carne, marinada este detaliul care face diferenta intre o mancare buna si una fantastica, oferind un gust unic oricarui preparat, fara sa contina arome artificiale sau potentiatori de gust.

Carnea va capata un gust irezistibil, imbogatit de aromele condimentelor Vegeta, iar mirosurile specifice precum cel de oaie sau iepure sunt atenuate considerabil. Carnea marinata nu se mai usuca la fel de mult, devenind suculenta si mai usor de digerat. Mai mult, marinadele au capacitatea de a conserva, asa ca un aliment supus acestui proces rezista mult mai bine. Daca nu ai avut timp sa o gatesti, poti sa lasi carnea peste noapte fara griji, pentru ca ingredientele din marinada o vor pastra proaspata.

Daca vrei sa te bucuri de o cina perfecta, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi pentru o marinada reusita. In primul rand, carnea trebuie sa fie cat mai proaspata. Daca folosesti, totusi, carne congelata, asigura-te ca ai decongelat-o bine, pentru ca altfel risti sa se marineze doar la suprafata. Apoi, este preferabil sa o marinezi la rece, iar daca nu poti sa o prepari pe loc, acopera recipientul si pune-l in frigider.

In cazul bucatilor mari de carne, este indicat sa le crestezi pe alocuri pentru patrunderea sosului si a aromelor cat mai uniform. Poti sa folosesti si o seringa sterila cu ac gros sau una speciala cu care sa injectezi carnea cu marinada. Acest procedeu se dovedeste foarte util pentru bucatile mari, mai tari sau cu os. Daca iti plac condimentele cu gust intens, trebuie sa incerci Vegeta Grill Condiment lichid Picant pentru Marinare, care contine doar ingrediente atent selectionate. Ardeiul iute, coriandrul, ghimbirul, ceapa, usturoiul si telina, ardeiul gras, boiaua dulce, piperul negru si foile de dafin fac echipa perfecta pentru un rezultat fantastic. Taie cu ajutorul unui cutit subtire si ascutit, facand mici incizii din loc in loc pentru ca marinada sa isi faca loc mai usor catre interiorul carnurilor. O jumatate de ora, atat ii trebuie marinadei picante de la Vegeta ca sa dea oricarei mancaruri un gust suculent si iute, de care se va bucura toata lumea. Nu contine arome artificiale sau potentiatori de gust, dar in schimb, contine o cantitate apreciabila de inspiratie si de amuzament!

Trebuie sa ai grija si la vasele in care lasi carnea la marinat. Evita metalele precum aluminiul, deoarece compozitia acestora poate interactiona cu acizii marinadelor. Cele mai potrivite recipiente sunt cele din plastic, sticla sau ceramica. Indiferent de vasul ales, este important si sa il tii acoperit cu folie alimentara, pentru ca aromele sa se patrunda cat mai bine. O alta varianta excelenta sunt pungile de polietilena care se inchid ermetic.

Tu ce zici de asta?

1 Comment

  1. rafay violeta daniela spune:

    cea mai buna din lume mancarea iese excelenta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *