Inițierea în ale gătitului, la bărbați, nu este atât de simplă cum ne-am aștepta. Ba mai mult, poate fi văzută ca un proces pe mai multe etape. În prima etapă, este baiatul chemat de mama lui la masă, de la balcon. Nu vrea să lase fotbalul din spatele blocului, dar urcă repede scările și se așează la masă. Înghite aproape fără să mai mestece și dă fuga înapoi pe terenul de joc. Spune „Săru’mâna pentru masă!” și trântește ușa în urma lui până să-l audă pe „Să crești mare!”. Nu știe câtă strădanie a fost pentru mama lui să dea fripturii acelui Twist, dat de Vegeta.

Înainte de întâlnirea cu Vegeta

Apoi chiar asta se întâmplă: crește. E tânăr și nu are timp să gătească, foarte probabil, nici măcar nu are acces la o bucătărie cu toate facilitățile necesare. Nu știe cum să potențeze gustul mâncării din farfurie, iar până să o cunoască pe Vegeta, mănâncă de la covrigării, fast food-uri și se grăbește de data asta să ajungă pe un alt teren: la facultate și-apoi la job.

Când apare nevoia unei mese calde și gustoase

La pauza de 30 de ani, bărbatul înțelege importanța mesei calde. Se antrenează prin supermarketuri, întrebând câte o gospodină din fața raftului diferența dintre borșul cu legume și cel cu verdețuri. Hotârât, se reîntoarce în joc, dă drumul la aragaz, toacă, mărunțește, amestecă în castron, citește rețeta pe Ipad și o sună pe mama să confirme. Se pare că e un talent înnăscut, căci iată-l cum prinde viteză prin bucătărie, debarasând farfurii în chiuvetă, în timp ce nu pierde oala din ochi.

vegeta-barbatii-in-bucatarie-3

Mamele au tot timpul dreptate cu Vegeta

Apoi, treptat, mâncarea lui atinge apogeul gustului, pentru că a aflat secretul mamei: știe ce să folosească atunci când fierbe, prăjește, gătește și marinează – Vegeta Naturella. Cu asta, a marcat și primul gol: a cucerit-o pe prietena lui cu rețeta de ciorbă de găină, până la…os.

Apoi, când bărbatul a văzut cât teren poate câștiga în fața acelora care nu știu cum să gătească chilli cu carne, ruladă de curcan file, sau pui picant cu unt, nu mai face cale-ntoarsă și o presară pe aromata și condimentata Vegeta, peste tot în mâncare.

wwg
wwg

Tu ce zici de asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *