Atenție! Următorul articol conține ingrediente cu un puternic impact asupra papilelor gustative!

Da, ştim, ţi-am mai spus că dragostea trece prin stomac, însă ştiai că se mai spune și că este egoistă și nu se împarte la mai mult de doi? Ei bine, rețeta de astăzi cucerește de la prima degustare și (dacă respecți proporțiile) e numai bună să fie savurată pe îndelete chiar și de către patru persoane. Merge și pentru o cină romantică dar poate să fie și gustarea ideală pentru o seară alături de prieteni, într-un cadru elegant și intim.

Am ales rețeta de file de curcan umplut cu brânză roquefort din mai multe motive. În primul rând pentru gustul inconfundabil al mucegaiului nobil caracteristic brânzei. Apoi pentru că se știe deja cât de gustoasă este carnea de curcan și, în același timp, sănătoasă. Și nu în ultimul rând pentru ca tu să te convingi cât de ușor poți prepara acasă o rețetă demnă de un restaurant de 4 stele. Meriți un răsfăț culinar chiar și atunci când ți-e mai confortabil să te bucuri acasă decât la patru ace, într-o locație luxoasă. Și, până la urmă, e bine să ai un as în mânecă atunci când vrei să-ți dai pe spate musafirii mai pretențioși.

File de curcan umplute cu brânză roquefort și nuci

Să o luăm cu începutul. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 4 fileuri subțiri din carne de curcan, 1 lingură de Vegeta Gust de Găină, piper negru, după gust, 50 g nuci, 70 g brânză roquefort, 2 linguri de patrunjel, tocat fin, 1 lingură de smântană și 3 linguri de ulei. Iar pentru sos, asigură-te că ai la îndemână și o lingură cu vin alb sec, o linguriță cu suc de lămâie și 100 ml de apă.

Odată ce ai ingredientele mai sus menționate, treaba merge ca pe roate. Mai întâi bați bine fileurile de curcan, le usuci și le presari cu Vegeta gust de Găină. Nucile măcinate se amestecă cu brânza roquefort și cu pătrunjelul până formează o pastă. Odată ce e gata pasta, umple cu atenție fiecare file de curcan și împachetează-i marginile. La final prinde-le cu scobitori pentru a nu se desface cât timp le sotezi. Sotează fiecare file de curcan în parte într-o tigaie cu ulei încins și, după ce se prăjesc pe toate părțile, așează-le cu grijă pe o farfurie.

Pentru sos nu trebuie decât să amesteci vinul cu apa și sosul de lămâie și să lași totul la foc mic până devine un amestec omogen, ușor mai gros.

Voila, masa este gata! Îți recomandăm să faci plating-ul cu sos fierbinte turnat peste fileurile bine făcute și, de ce nu, chiar să acompaniezi totul cu un pahar cu vin alb, sec. Se admite chiar și linsul degetelor, la final.

Tu ce zici de asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *