Prima întâlnire începe într-o cafenea sau, dacă intenția e să o impresioneze, într-un restaurant. Acolo e locul în care se creează o legătură, restaurantul. Mâncarea a apropiat mereu oamenii. Să luăm ca  exemplu prânzurile de afaceri, cina în familie sau întâmpinarea oaspeților la masă.

Deși la bază este ceva simplu, împlinirea unei nevoi biologice, a sta la masă cu cineva a căpătat, între timp,  alte înțelesuri. Pe de-o parte, mâncărurile au devenit mai diverse, mai gustoase și mai apetisante. Gândiți-vă la ciorbele cu Vegeta Borș cu legume sau la fripturile cu acel Vegeta Twist. Pe cealaltă parte însă mâncatul a devenit o activitate socială. Cu cât mâncarea pe care o servești musafirilor sau musafirului e mai complicat de făcut, cu atât interesul tău se arată a fi mai mare.

Revenind la întâlnirea la restaurant, dacă restrângem puțin acțiunea, atunci când decidem că este cu adevărat timpul să arătăm că suntem un partener viabil, interesant, fin cunoscător al bucătăriei românești, ne invităm aleasa sau alesul la o cină în propria casă.

Cumva, o dată cu creșterea temperaturii din cratiță, crește și fascinația celui care se va bucura de bucatele special făcute pentru el.

Dacă privim și mai atent, putem observa cum universul bucătăriei devine un univers al pasiunii, al flirtului în creștere și al reducției sosurilor.

Să ne gândim la toți pașii, la micile jocuri ca-n filme, la un praf mic cu făină spre ea, la găsirea unei activități până se fierbe apa! Cu gătitul e mult de muncă, iar ca orice muncă, e mai ușors s-o faci în doi.

Apoi mâncarea este gata. Se așază la masă, ascultă o romanță franțuzească, se așază pe niște scaune comode, își toarnă un bun vin de Porto și se încântă cu platoruile de mâncare pur românească.

Scenariul de dragoste o fi el global, dar cu mâncarea nu-i niciodată aceeași poveste!

cina-momente-flirt-blog-vegeta

Tu ce zici de asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *