Cu ce-i șade bine toamnei? Cu belșug pe masă și zâmbete pe chip. Sau, cel puțin asta cred cei de la Vegeta, care au pregătit chiar și un concurs în cinstea toamnei. De fapt, concursul este pentru pofticioși și pentru cei ce știu să încingă bine grătarele.

Și, dacă tot vorbim despre încinsul grătarelor, poate vrei să știi secretul lui Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka și finalistul concursului MasterChef. Cu siguranță ai vrea să prepari și tu un grătar demn de premiat. Dacă nu pentru faimă, măcar pentru a-i delecta pe cei dragi de câte ori sunteți în aer liber și vreți să savurați o friptură legendară!

Astăzi Chef Liviu Balint te învață cum să pregătești cele mai suculente și aromate costițe de porc la grătar. Dacă prinzi ideea și vrei să mai și câștigi un premiu pe deasupra, pozează-te și trimite-o în concursul toamnei de la Vegeta Grill.

Dar hai să vorbim despre ingrediente, căci ele dau sens întregului grătar. Ai nevoie de aproximativ un kilogram de coaste de porc, scăricică adică. Pentru garnitură Chef Liviu Balint îți recomandă fie legumele la grătar, fie cartofii copți în jar, fie amândouă. Depinde cu câți prieteni împarți bunătățile.

Iar ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească din dotare este Vegeta Grill Condiment lichid picant pentru marinare. Ca să nu mai pierzi timpul căutând cea mai potrivita combinație de mirodenii, ca să nu ratezi o marinadă demnă de podium și ca să dai costișelor ce e al costițelor, adică perfecțiunea unui gust desăvârșit.

Un plic de Vegeta Grill Condiment lichid picant pentru marinare este suficient pentru aproximativ 500 de grame de carne. Așadar, cu cât mai multă lume participă la festin, cu atât trebuie să ții mai mult cont de cantitatea preparată. Torni Vegeta Grill Condiment lichid picant pentru marinare peste carne și o lași să se odhinească aproximativ o jumătate de oră. În acest timp condimentele pătrund perfect carnea, aceasta se frăgezește și la final va necesita doar câteva minute pe grătar.

Nu exagera cu perpelitul cărnii, nu vrei să o arzi. Întoarce-o atent pe toate părțile păstrând focul mic și după maximum 10 minute este gata pentru savurat.

Nu uita să te pozezi toamna asta la grătar. Premiile cu gust bun se câștigă cât ai spune…Vegeta Grill!

Tu ce zici de asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *