Weekend-ul și vremea bună sunt pretextul perfect pentru o iesire cu familia sau prietenii. De multe ori, chiar și o simplă evadare în afara oraşului, într-un loc cu verdeață, te poate îndepărta de rutină, aducându-ți porția meritată de energie şi voie bună. Sub umbra copacilor sau în bătaia brizei marine, la iarbă verde sau alergând la maratoane, simțind adrenalina pe tiroliană sau muşcând pământul cu copitele cailor, sigur ieşirea în natură te va face să te revigorezi. Merită să iei inițiativă, posibilitățile sunt nenumărate!

Cărbuni încinși și miros de grătar

Cum aerul curat, mişcarea și poveștile lungi fac poftă de mâncare, nimic nu se potrivește mai bine decât un grătar proaspăt, dus la rang de delicatesă. În timp ce pregătești grătarul, pune carnea timp de 30 de minute la marinat în Vegeta Grill Condiment lichid Barbeque pentru Marinare și vei transforma o carne banală, într-o porție zdravănă de plăcere, cu mireasmă de ardei gras afumat, usturoi și ceapă. În plus, prin marinarea cu Vegeta Grill carnea devine mai suculentă și se scurtează timpul de frigere. O salată de vară alături va îmbina gusturile și va vitaminiza organismul. Și pentru că hidratarea e foarte importantă când temperatura de afară concurează cu cea a focului pentru grătar, mai ales dacă s-a încins și o partidă de fotbal sau badminton între timp, berea păstrată la rece te va revigora după o masă copioasă.

experiente-memorabile-inarticle

 

Efortul revigorant din mijlocul naturii

Mersul pe munte este unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poți trăi în mijlocul naturii. Deși, la început, clipa în care te vei afla pe vârf pare a fi departe, priveliștile, aerul curat și partenerii de traseu îți vor da putere să continui. Drumul este, de fapt, cel care dă farmecul urcatului pe munte, restul este doar o răsplată a efortului depus. Pentru că este o activitate cu un consum mare de energie și organismul tău va arde multe calorii, e important să te hrănești și să te hidratezi corespunzător. De aceea, dulciurile, apa, fructele uscate și un sandviș cu ton nu trebuie să lipsească din rucsac.

În bătaia valurilor

Când ești prins de agitația orașului și căldura te doboară, ai da orice să te afli la mare și să te arunci în valurile cu apă sărată, să te scufunzi și să te bucuri de răcoarea brizei marine, după care să te relaxezi pe un șezlong sau plimbându-te cu picioarele pe nisipul scăldat de valuri. O ieșire de week-end la mare te va scoate din rutină, iar înghețata și limonada rece nu vor fi deloc neobișnuite în peisajul tău cu umbrele și plajă.

Liniștea de la capătul undiței sau avântul cu tiroliana

Dacă nu poți ajunge la mare, dar îți place apa, pescuitul este o activitate care te poate face să uiți de nebunia orașului pentru două zile. Se găsesc din plin locuri amenajate sau bălți la marginea orașelor, așa că înarmează-te cu haine groase, momeală, spray împotriva țânțarilor și multă răbdare. În cele din urmă, pasiunea pentru acest sport se poate încununa cu o saramură de pește pe margine de baltă și cu momente de liniște deplină. Pentru cei a căror viață înseamnă, însă, trăirea fiecărei clipe la intensitate maximă, parcurile de aventură sunt o alternativă de week-end excelentă. Circuitele de aventură nu vor rezolva doar partea de mișcare, ci te vor elibera și de stres și, de ce nu, de frica de înălțime. Vei descoperi că ai mai multă forță decât credeai și că îți place să simți adrenalina.

Deconectare în manej

Călăritul pare a fi un sport exclusivist, însă, există herghelii pentru toți iubitori de cai, atât în orașe cât și în afara lor, unde te poți aventura să trăiești pe propria-ți piele sentimentul înălțător al urcatului în șa. Un final de weekend petrecut în manej pentru instruire te va deconecta de la viața ta obișnuită, iar momentul în care vei pieptăna coama cailor pe final de zi vor crea o conexiune care te va face să te îndragostești iremediabil de cai și călărit.

Tu ce zici de asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *