Andrei este un tip activ, la 23 de ani, care lucrează într-un birou unde chiar îi place ce face. După birou, merge la diverse evenimente care se află în zona lui de interes. În weekend, îi place să iasă din București și să exploreze noi locuri, să facă poze și să scrie despre tot ce i se întâmplă. Are o viață foarte aglomerată în care de abia își face timp să mănânce.

Cei mai rapizi pași de pe străzile Bucureștiului sunt ai Ilenei. Ea e o fată care vrea să curpindă în cele 24 de ore pe care le are toată măreția și frumusețea lumii. E încă în liceu, dar are multe activități extrașcolare. Cântă la un instrument și în weekend lucrează într-o cafenea, ca să mai facă bani de buzunar cu care să poată merge la toate concertele care îi plac – și nu sunt deloc puține!

Cu expresia de încruntare pe față, Emil își face grăbit loc pe trotuarele aglomerate de la Unirii în zorii zilei de luni. Își cumpără mereu o cafea cu lapte de la food truck-ul de pe colţ și ajunge mereu primul la birou. El e seniorul firmei, deci în tot cursul zilei primește diverse solicitări. Telefonul lui cântă toată ziua ringtone-ul plin de viață pe care nu și l-a schimbat de câţiva ani. Nici el nu are prea mult timp să dedice mâncatului.

Ce îi unește pe cei trei este Maria, femeia dragă din viaţa lor, mama ori soţia.  Ea știe până la cel mai mic amănunt ce se întâmplă în viața fiecăruia dintre ei. Ştie întreaga Românie, deşi nu ea o explorează în weekend, trăieşte intens fiecare concert al Ilenei, deşi e la mulţi kilometri depărtare de notele muzicale, ştie problemele fiecărui angajat al soţului ei, deşi are şi ea destule.

Maria are tot timpul sertarul aprovizionat cu mici secrete: un praf de Vegeta Naturella în supa cremă, un strop de Vegeta Twist în paste, iar restul pliculețelor le lasă cu grijă la loc răcoros pentru următoarea seară.

Se așază cu toții în jurul mesei rotunde de lemn cu nerăbdare în ochi, cu multă poftă de mâncare și de povestit, știind că, indiferent de câte bucurii zilnice au experimentat, aceasta este cea mai mare dintre ele.

masa-in-familie-blog-vegeta

Tu ce zici de asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *